Marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 kg hagyma
- 500 ml marhahúsleves vagy víz
- 500 ml paradicsompüré
- növényi olaj vagy disznózsír
- 1 leves kocka
- só, bors, füstölt piros paprika, majoránna, chili
A kuktát kapcsoljuk „Sütés” programra. A felhevített zsírban süssük aranybarnára az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg a füstölt paprikával, keverjük össze és süssük egy kis ideig.
Adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott húst és hagyjuk puhulni. Szórjuk meg őrölt borssal, sóval és adjuk hozzá a paradicsompürét és majoránnát. Kavarjuk meg és öntsük fel a húsleves levével vagy vízzel hígított leves alappal.
Ezután a „Törlés” gombbal állítsuk le a programot. Kapcsoljuk a kuktát a „Hús” programra 60 percre. Csukjuk be az edény fedelét.
A program végén óvatosan engedjük ki a gőzt az edényből és vegyük le a fedelet. Keverjük össze, kóstoljuk és ha szükséges, fűszerezzük. A tányért díszítsük félbevágott hagymával és tálaljuk nokedlivel.
Jó étvágyat!